Risau Lihat Tunku Azizah SuguI Semasa Majlis Istiadat Pagi Tadi

Rasanya ramai dah tahu kan yang Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah telah deactivate akaun Twitternya gara-gara telah dibu li siber oleh beberapa ne tizen yang tidak bertanggungjawab.

Susulan daripada in siden itu, ramai di kalangan ne tizen berse dih dengan apa yang berlaku dan mereka juga perasan bahawa Raja Permaisuri Agong sendiri kelihatan suguI ketika majlis istiadat bersama Yang di-Pertuan Agong pagi ini. 

“Tak ceria macam selalu….” 

Menerusi satu posting yang viraI di Twitter, neti zen ini sempat berkongsi gambar Tunku Azizah dari Siaran Langsung TV1 sempena Istiadat Mengarak Panji-Panji Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong pagi tadi.

Pa tah ha ti lihat wajah tuanku yang kelihatan agak suguI dan tak ceria macam selalu. Tunku Azizah hanya nampak menunduk dan tak tersenyum macam biasa. Alahai…

“No no no no! Please smile our dearest RPA… We love you!” 

Rata-rata ne tizen yang melihat gambar tersebut rasa se dih dan mahu Raja Permaisuri Agong kembali ceria macam dulu. Malah ada yang siapa bertanya, seronok ke dapat buat Tunku Azizah se dih macam tu?

Ne tizen cuba pujuk Raja Permaisuri Agong dengan hashtag #AmpunTuanku 

Demi memujuk dan cuba mengembalikan Raja Permaisuri Agong ke Twitter semula, ne tizen telah melancarkan kempen hashtag #AmpunTuanku.

Ramai di kalangan ne tizen telah memberi sokongan dan kata-kata semangat kepada Tunku Azizah menggunakan hashtag tersebut. Berikut antaranya:

Semoga tuanku kembali ceria seperti dulu. Patik dan ne tizen lain akan menanti tweet-tweet lucu dari tuanku di Twitter nanti ya! Love you #PermaisuriKita! 

Sumber : lobakmerah