“KuIit Aku Lindungkan Aku Dari Wanita2 Yang Boleh Melalaikan Aku” – DlHlNA Kerana KuIit, Ini Respon Altimet

Penyanyi rap, Altimet atau nama sebenarnya Syed Ahmad Syed Abdul Rahman Alhadad,, 41, menyiifatkan kuIit wajahnya sebagai perisai untuk dirinya.

Berkongsi catatan mengenai kulit di laman Instagram, pelantun lagu Amboi ini mengakui kuIit wajahnya menjadi pelindung untuk dirinya dari wanita-wanita yang boleh melaIaikan.

“KuIit aku perisai aku. KuIit aku banyak lindungi aku dari benda-benda negatiif. Dari orang yang menilai orang lain hanya dari segi luaran sahaja. Tak ramai orang macam ni dalam hidup aku. Alhamdulillah.

“KuIit aku lindungkan aku dari wanita wanita yang boleh melalaikan aku. Dengan itu membuka jalan untuk yang nampak lebih dalam dan mendapat jalan masuk kedalam hati aku.

“KuIit aku pernah membuat saingan-saingan aku memandang renddah kat aku, jadi mereka tak endahkan aku, sekaligus memberi aku ruang untuk menjadi lebih kvat dan handaI untuk mengatasi mereka. You know who you are,” tulisnya.

Mengakui dirinya tidak tampan, Altimet juga tidak bergantung kepada rupa untuk berjaya dalam bidang seni yang diceburi olehnya.

“KuIit aku membuat orang memberi nasihat kat aku supaya jangan bergantung pada rupa untuk berjaya dalam bidang ni. Oleh itu, aku menggantung harga diri aku pada kualiti karya aku.

“Ye, aku tak tampan, tapi pena aku menari atas kertas dengan lenggok yang lawa, yang tajjam bila perlu, yang Iembut bila kena masanya, yang lain daripada yang lain.

“KuIit aku ni Allah bagi kat aku jadi aku boleh jadi aku. Dia bagi aku KuIit yang tebal, jadi temb4klah ku4t mana, Insya-Allah tak lut.

“Kalau awak ada KuIit mcm ni, atau rasa kecewa sebab orang lain lagi cantiik, lawa, hensem dari awak, jangan risau. Ada hikmahnya. Lagipun, KuIit yang muIus / cantiik tak kekal selamanya,” tulisnya lagi.

Di ruangan komen, rata-rata peminat bersetuju dengan nukilan yang dicoret oleh Altimet dan menyokong buah fikiran penyanyi itu.

Sumber : Astrogmpak via asian.bbn.my