Lima jam penuh debaran, Dr. Amalina sebak imbau saat pmbedahan buang 200gm ktumbuhan Ainul Mardhiah dihadiri ramai pakar

Dr. Amalina begitu sebak apabila berkongsi kejayaan pembdahan Ainul Mardhiah dalam laman instagram miliknya.

Berkat doa restu serta usaha gigih pasukan perubatan yang terlibat dalam pembdahan  bagi membuang ketvmbuhan di muIut adik Ainul Mardhiah, pembdahan tersebut yang dianggap berisik0 tersebut telah berjaya dilakukan.

Pembdahan tersebut telah dijalankan selama lima jam, hasilnya ketvmbuhan seberat 200 gram itu telah berjaya dibuang sementara adik Ainul Mardhiah masih tetap kuat  meIawan penyakiitnya itu.

Dr. Amalina Gementar untuk memulakan pembedahan ini

Dalam perkongsian tersebut, Dr. Amalina Che Bakri sebagai orang yang bertanggungjawab dalam pembdahan tersebut menceritakan beliau rasa begitu sangat gmentar ketika ingin memulakan pembeddahan tersebut.

Dr. Amalina juga berkongsi tentang persiapan rapi yang dilakukan oleh pasukan pakar perubatan di hospital tersebut sebelum dijalankan pembeddahan membuang ketvmbuhan pada  muIut adik Ainul Mardhiah.

Dr. amalina turut mengakui bahawa pembdahan tersebut sangat berisik0, namun beliau sangat bersyukur kerana berkat doa serta tawakal daripada seluruh rakyat Malaysia,  pembeddahan itu berjaya dilaksanakan.

Dr. Amalina turut menambah bahawa dia berasa begitu emosi ketika menyampaikan berita baik itu kepada ibu dan bapa Ainul kerana sudah menganggap pasangan tersebut sebagai ahli keluarganya sendiri.

Sebelum ini, menerusi perkongsian daripada ibu dan bapa Ainul Mardhiah di laman sosial masing-masing telah meluahkan rasa syukur diatas kejayaan pembeddahan berisik0 untuk anak mereka.

Justeru itu, Dr. Amalina telah meminta seluruh rakyat Malaysia supaya mendoakan kesejahteraan adik Ainul agar kesihatannya kembali seperti sedia kala.

Muat naik daripada doktor muda dan juga Instafamous warga Malaysia itu telah mendapat pelbagai maklum balas positif terutamanya daripada pembaca. Rata-rata menzahirkan rasa syukur dengan meninggalkan komen di Instagram Dr. Amalina.

Mereka turut mengucapkan terima kasih kepada ‘team’ yang bertungkus-lumus  memastikan pembeddahan berisik0 itu berjaya.

Alhamdulillah. Tahniah kepada pasukan pakar. Semoga dipermudahkan urusan selalu..

Sumber : Dr. Amalina via celotehsaje