Ada jugak manusia mcm ni zaman skrng. Cerita ini Patut dikongsi Agar Pihak Tesco Ambil Tindakan Sepatutnya

Semlam kak ain p la Tesco Stargate nk beli ikan ,sayoq2..elok smpai dlm pukui 10.30 depa dh bungkuih2 simpan..pastu terus pecut p Tesco Mergong pulak..sbb Tesco Mergong ttp lewat..

Sampai2 tesco..cari clutch bag husbnd xjmpa..rupa2nya tertingai dlm troli tesco stargate…chering bulu2 roma ni..pucat muka2.toqeh xkeluaq darah oii…sbb dlm bag tu bru tekan duit..ada Rm2000 adeh..

Menyerit bawak keta xsangga laa..masa otw tu baca doa mcm2 keluaq.dok pikiaq..stg bangla kemaih troli jmpa,mmpoih dhh..elok2 smpai sana jam 10.50pm..depa dok kemas2 troli dh..nmpk abg ni dok tolak troli..terus terpa kat dia tnya.nmpk wallet saya x..dia kata..ada2 warna hitam ya..saya bru nk p hntaq kat custemer service..

Alhmdulillah..mcm nk nageh rasa.. ada lagi manusia yg jujur mcm ni dizaman la ni. ingat ka dh pupus dh..sbb dok jmpa hat jenih tamak dengn harta dunia ja..

Ya allah kau jadikanlah hamba allah ni kaya dunia dan akhirat..sbb hati dia bersih aminn..kalau abg ni mintak keja,terima la dia sbb dia seorng yg jujur.

#makcikPondesyen

#tescoStargate

Tidak kira apa sahaja jenis pekerjaan yang seseorang itu lakukan, sikap kejujuran adalah sangat penting dalam diri seseorang individu.

Begitulah kisah yang berlaku kepada seorang wanita ini, apabila cluch suaminya yang berisi wang sebanyak RM2,000 tertinggal di troli sebuah pasaraya. Namun kerana kejujuran seorang pekerja troli, dia telah memulangkan kembali clutch tersebut dalam keadaan baik dan selamat.

Kisah yang diceritakan oleh Ain Fatin Lyana, telah berjaya mendapat perhatian ramai

Menurut Ain, dia tidak menyedari beg suaminya tertinggal di dalam troli pasaraya Tesco ketika keluar dari pasaraya tersebut. Dia yang baru sahaja mengeluarkan duit simpanan sebanyak RM2,000 berasa risau dan cemas apabila segera ke pasaraya Tesco Stargate.

Sampai2 Tesco, cari clutch bag husbnd tak jmpa. Rupa-rupanya tertingal dalam troli Tesco Stargate Chering bulu2 roma ni, pucat muka kalau toleh tak keluar darah oi! Sebab dalam beg tu bru keluarkan duit RM2,000

Dah sampai Tesco, tanya sorang abang troli ni..

Menyerit bawak kereta, masa otw tu baca doa mcm2. Dok fikir satgi, bangla kemas troli jmpa, mmpoih dh. Elok2 sampai sana jam 10.50pm, nampak depa dok kemas2 troli. Nmpk abang ni dok tolak troli..terus tanya kat dia, nmpk wallet saya tak? Dia kata, ada2 warna hitam ya..saya bru nk p hntaq kat customer service..

murahkan rezeki abang ni!

Kejujuran pekerja Tesco ini telah mendapat perhatian ramai, mereka memuji tindakan pekerja ini yang jujur dalam melaksanakan tanggungjawab dan ikhlas dalam bekerja.

Netizen juga turut berkongsikan kisah bertemu pekerja-pekerja yang jujur memulangkan kembali barang peribadi kepada mereka.

Komen2 N3tizen

Afizakie Afiza :Biasa jadi juga mcm ni.. Alhamdullilah pekrja kat bahagian makanan simpan esok tu call tnya ada jatuh beg duit tak.. Baru dapat bonus pulak tu nak beli baju raya.. Esok tu p ambk kat tesco mergong terbaik staff situ tahniah

Epom Suwanchatrie Terbaik bro selalunya org klu duit byak mcm tu dah gelap mata tgu nk kebas saja. Semoga anda kaya di masa akn datang

Muhammad Mustakim Omar Org yg besa tercicir beg duit ja taw rasa mcm mna, dan beg duit dijumpai dgn org yg baik alhamdulillah… klou org yg baik jumpa tu hulur2 la kt depa sikit bukan depa niat nk minta tpi sebagai niat baik depa kita bagi la sikit dgn jumlah yg depa jumpa biar berbaloi, lps tu karomah pada satu hari sya jumpa beg duit org rasa mcm lps cucuk duit dari atm tercicir di tengah jalan duit seratus berkeping2 terbang kt jalan sedangkan moto lalu kat situ duit tngh terbang pun org xperasan, pendekkan cerita sya kutip duit dan handphone ambik simpan, lepas tu owner contact dan sya tnya nama dan bacakam no ic trus sya bg alamat soh mai collect, dan owner sedekah apa yg patut sebagai balasan…. time bg tu sya tengah sesak hujung bulan la katakan hahahahaa sekian.

Cek Bunga Alhamdulilah… Tak salah kalau kita berkongsi rezeki dgn dia…… Sy pernah jatuh beg duit.. Baru lepas ambik duit kat bank… Nk mgharap untuk dpt balik dgn duit memang harapan tipis.. Tapi alhamdulilah… Dpt blik… Jadi saya kongsi rezeki saya dgn org yg jumpa… Mungkin itu rezeki dia saya hanya perantaran.. Saja.

Eykin Mohamad Alhamdulillah….klu kena kt org yg xtau dosa,tamak,pntingkan diri mmg lesap dh la duit tu.smoga murah rezeki brother tu atas kejujuran dy.

Mohd Alif Ya allah ad lgi yg baik mcm nie..Tlg smpai kan dkt adik nie..kla dia mai tmn satu singah mai dkt kdai aiskrim aku..Aku nk lanja dia yg special..Semoga hang berjaya bro dunia akhirat

Eyra Saha Aku baca cita ni rasa sebak gila. Tapi tiba tiba mata jadi berbulu terserempak komen komen bawang tanya kenapa tak hulur duit kat abg tesco tu.Allahu. Owner bagi pun tak perlu la dia nak kecoh kecoh habaq reward dia hulur. Dia nak cerita kisah baiknya abang ni.And asbab cerita ni jadi viral, abang tu dapat lagi extra bonus and anugerah pekerja cemerlang.Awat la spesis bawang dok kondem orang ni yang tak pupus .Ha. Maroh maroh hahaha

Update:

Alhmdulillah disebabkan viral pasal brader troli tadi dh smpai ke pengetahuan pihak Tesco Malaysia..

Insyallah ni brader ni akan dapat anugerah pekerja cemerlang,disamping bonus xtra

Pastu 1 lagi hat dok tnya kak ain xda bg saguhati ka kat brader troli ni..kak ain nk cita pasal kejujuran abg ni..bukan nk cita pemurahnya kak ain pasal sedekah2 tu biaq la kak ain,abg troli dan Allah je yg tau…

Lebiuuu netizen
#makcikPondesyen

Sumber: Ain Fatin Lyana via citemalaya