“Gula, Minyak, Potong Semua Last-Last Susu Drop, Hampa Nak Sangat Aku Kuruskan” – Almy Nadia Hilang Sabar

Kapsyen pelakon Almy Nadia yang kini sedang meneruskan misi menurunkan berat badannya menarik perhatian peminat.

Menerusi Instagramnya, Almy memuat naik foto makanan berpantang dengan kapsyen sinis seolah-hilang hilang sabar dengan komen-komen negatif yang dilemparkan kepadanya.

“Day 39 pantang… Yes you can do it Almy Nadia… Brown rice + carrot + ayam rebus, no salt, no garam, semua tak ada rasa…

“Potong habis. Potong gula, potong garam, potong minyak, semua potong lantak, last-last susu drop. Hampa semua nak sangat aku kurus kan. Ambik kau orang semua… Mampos lantak…” tulisnya.

Ternyata kapsyen luahan Almy itu mengundang kerisauan peminatnya.

Menerus ruangan komen, rata-rata peminat meminta Almy bersabar dan melakukan diet secara sihat dan tidak terlalu drastik kerana khuatir akan menjejaskan kesihatan dirinya.

“Kalau kita jadi akak, susu anak no1, orang nak kata p lantak la… Sampai ke sudah memang kerja suka ngata je… Kita pun anak 3 baru lepas pantang orang ngata badan tak kuruih… Lantak p laaa janji anak cukup susu,” komen @aziezahrazak

“Kurus dengan sihat lah awak. Sian baby. Kita pun lepas beranak turun 30kg tapi makan sedap… Susu pun Alhamdulillah, kurus dengan ilmu… Sure cantik nanti. Awak kan cantik,” nasihat @ct.fitmom

almy jgn peduli kate org.. pantang elok2 dlu.. makan makanan berkhasiat.. insyaallah susu x drop.. nanti abes pantang br eatclean. lpas bersalin bnyk darah hilang.. take dear.. ❤️

Sy lpa bersalin pn berat x turun.. lantak la wei org nk kata apa..jgn dipikirkan mulut puaka tu.. mcm la drg tu kurus sentiasa silap2 nti dia lg besar dr kita

Wow banyaknya cut.. saya standby ikan bilis goreng dgn bawang putih goreng. Buat sendiri boleh beli pon boleh. Minum air suam hangat banyak2 sbb bf dan sauna mmg air kena byk. Tkpe take time naikkan semula susu jgn stressed2. Saya tk pernah kurus dr kecik 🙈. Harini hari ke 51 bersalin ank kedua. Alhamdulillah berat trn 4 kg dr brt mula2 bersalin tk diet2 cuma kerap bf dan tk makn nasi malam. Makan siang mmg nasi menggunung 🙈.

💖💖💖💖 lantak p lah org nak ckp gemok ke apa.. Ygnpenting kesihatan dan bf utk baby.. Huhuh saya pun gemok mlas nk dgr ckp org. Nnt klu bg gemok bdn xleh dietlah. Klu kena gayabstill trn badan juga. Jnj happy bg bf dekat baby 🤓🤓🤓💓💓💓💓.lantak plah dorang

Foto: Instagram @fizzalmy via memorikini.com